HTML

Az élet Hurghadán

Friss topikok

  • zoleee76: Nagyon jól sikerült a beszámoló, bár még hosszú-hosszú oldalakon keresztül lehetne írni mi is tört... (2011.10.16. 17:18) Bali túra haladóknak
  • házisárkány: Sokat gondoltam rátok az elmúlt napokban, örülök, hogy épségben hazaértetek. Remélem, mielőbb mego... (2011.02.05. 19:25) Úton hazafelé
  • gomboc-artur: és hol voltak a tankok ? a (2011.02.02. 17:10) Egyiptomi események, ahogy mi láttuk
  • csongor1: Kedves All Club! Igazából nem tudom, hol kezdjem, de életem egyik legszebb nyaralását köszönhetem... (2010.05.14. 12:17) Judy bejelentkezik
  • Mam: No, kislányom, ha szeretnéd, hogy én is nyugodtan és csodálattal ereszkedjek a mélybe, ahol alatta... (2009.05.26. 22:10) Irány észak - 2. rész

Linkblog

2009.04.21. 23:19 Judy DugongClub

Egy hét Dugong-módra

Igazán mozgalmas és mosolygással teli hetet tudhatunk a hátunk mögött. Számomra azért volt kiváltképp különleges, mert itt volt a családom látogatóban. És hogy ebben mi is a nagy dolog – azon kívül hogy hosszú idő után újra találkoztunk? Végre azt mondhatom, hogy a család minden tagja búvár. Sosem tettem volna egy fillért sem arra, hogy anyukám valaha a fejét víz alá fogja dugni, sőt még élvezni is fogja, de majdnem 8 évnyi, vízalatti élményekről történő áradozás után sikerült. Nem is akárhogy! Congratulation PADI Diver! :)

Tartottunk OWD tanfolyamot angolul, és természetesen a sikeres vizsga után most sem maradhatott el az avatás. Volt pislogás, amikor a tengervízzel teli maszkot a leányzó elé tartottuk, de hősiesen legyűrte. :)

Ellátogattak hozzánk Kucsora Csabáék is 10 fős, szomorkodásra kevéssé hajlamos csapatukkal. Nagy szerencsénk volt az időjárással, így valóban a környék legszebb merülőhelyeit járhattuk be: Gota Abu Ramada, Carless Reef, Hamda, Shaabruhr Umm Gammar, Erg Abu Ramada és még sorolhatnám. Posseidon is kegyes volt, mert szinte minden merülésen találkozhattunk 1-2 teknőssel, különféle rájákkal, találtunk csigákat, murénákat kicsi, közepes és óriás kivitelezésben, valamint barracudák és több tucatnyi kecskehal között úszkálhattunk. Merültünk roncsnál, és éjszaka is a habok közé vetettük magunkat, ahol kőhalak, rákok, krokodilhalak és rengeteg tűzhal garantálta a felejthetetlen élményt. Sajnos a csodás spanyol táncos most lemaradt a palettáról, de nem keseregtünk emiatt sokáig. Amikor éppen nem a víz alatt bugyogtunk, akkor a szalonban folyt a zsugaparty, vagy búvárélményeinket osztottuk meg egymással. A lelkes ifjúságnak teret engedve, nevetéstől könnyes szemmel hallgathattuk Tomek briefingjét, amint felvázolta a vérmes tengeri sárkány és az óriás kukac felbukkanásának lehetőségeit.
Egyszercsak elérkezett a csütörtök. És ha csütörtök, akkor Diver’s Night a Papas Barban. Ízletes barbecue-val indítottuk az estét, majd a kiszáradás ellen némi sörrel védekeztünk. Azt hiszem nyugodt szívvel állíthatom, hogy az est fénypontja az volt, amikor vidám kis csapatunk kivonult a bár előtt található játékokhoz, és beindult a bunyó. Persze csak vicces formában, hatalmas, szivaccsal bélelt szumó jelmezekben vagy éppen gomba fomrájú „állványon” egyensúlyozva. Elég jó reklám volt ez a helynek, mert hirtelen a fél kikötő odacsődült, és hahotázott, amikor Csilla rávetette magát jóapámra, Tomek pedig elkezdte „tisztelettudóan püfölni” Kucsit.
Sajnos, mint minden jó, ez a hét is véget ért, de reméljük mindenki kipihenten, élményekkel gazdagodva tért haza! Köszönjük, hogy itt voltatok!
Ízelítőnek íme néhány fotó, továbbiakat a www.dugong.hu honlapon a galériában találhattok!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dugongclub.blog.hu/api/trackback/id/tr761079155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása